GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM
RAZPRAVE O SINTIČIH,MEŠALNIH MIZAH ANALOGNIH KAKOR TUDI DIGITALNIH TER OSTALIH NAPRAV KOT SO PROSTORSKI EFEKTI,DINAMIČNI PROCESORJI BLAGOVNIH ZNAMK KOT SO: GEM,KORG,ROLAND YAMAHA BEHRINGER ITD..gaže črna lista najemnikov glasbe
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Kako povezati vse zvočnike skupaj?

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> OZVOČENJA-MEŠALKE, KONČNE STOPNJE,ZVOČNIKI,
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
tejci
zlati član družine


Pridružen/-a: 20.11. 2011, 11:52
Prispevkov: 168

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2013 09:32    Naslov sporočila: Kako povezati vse zvočnike skupaj? Odgovori s citatom

Pozdravljeni!

Imam eno vprašanje in sicer kako povezati vse zvočnike skupaj, da bodo le-ti delovali tako kot morajo, torej odlično in da bodo dali ven tako moč kot jo premorejo!

Recimo, da uporabljam dva suba, oba pa imata dva vhoda (torej Left in Right vhod) in dva izhoda (ponovno Left in Right izhod)-sub zadaj izgleda takole (ne uporabljam tega suba, ampak ima enake vhode in izhode): http://www.djkit.com/images/products/PXW18P_back.jpg . Pa seveda še dva satelita ki imata pač en vhod in en izhod.

V primeru da uporabljam en sub je to zelo enostavno. Iz mešalne mize (miza nima sub izhodov, ampak L in R izhod) povežem dva kabla, oba v aktivni sub (L v L in R v R) in nato iz suba, left izhoda v levi satelit in iz right izhoda v desni satelit. Zadeva nato izgleda nekako takole (ne uporabljam tega sistema, ampak zgolj da si boste zadevo lažje predstavljali): http://www.musicdata.cz/katalog-galerie/l.u.c.a.s.-alpha-1451-3.jpg
Kaj pa če bi nato priključil še en, popolnoma enak sub, da bi zadeva zgledala nekako takole: http://www.dv247.com/assets/products/63622_l.jpg
Kako povezati sedaj? Nek mož mi je rekel da iz enega izhoda na mešalni vežeš en sub in iz enega suba en satelit. A je to res? Ampak v subu imaš dva inputa in dva outputa, v tem primeru en ostane prost. Jaz bi to povezal enako, le da bi nato iz suba povezal še dva kabla-torej iz L thru v L vhod drugega suba in iz R thru v L vhod drugega suba. A je to pravilno? Moti me nato, ker iz enega suba vežeš dalje satelite iz drugega pa tega ne narediš-to narediš pač iz enega suba, pri drugem sta pa dva output izhoda prosta. Kako bi vi to povezali? Kako je pravilno?

Res hvala za nasvet, ampak res pojma nimam kako naj to naredim. Sem že vse stvari pretuhtal pa nekako ne pridem do zaključka. Enostavno bi bilo, če bi vsak sub imel en izhod in en vhod, ima pa dva izhoda in dva vhoda in to me moti.

Hvala še enkrat.
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bortchy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 11.07. 2008, 12:44
Prispevkov: 953

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2013 19:34    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

BOM TI KAR PREVEDEL IN OPISAL IZ MEŠALKE PRIPELJEŠ SIGNAL NA INPUT R, ČE ŽELIŠ DA PRIDE V SATELITE SIGNAL KJER SO FREKVENCE ŽE POREZANE,POMENI DA NA NASLEDNJI DESTINACIJI NE BO DRUGEGA KOT SATELIT Z SREDNJIMI IN VISOKIMI FREKVENCAMI.

čE ŽELIŠ VEZATI NAPREJ V DESTINACIJO Z FULL RANGE POMENI Z CELOTNIM FREKVENČNIM SPEKTROM POTEM UPORABI FULL RANGE

čE BOŠ NAPREJ PELJAL SIGNAL SAMO NA SUBB POMENI NA NIZKOTONCA ALI PAČ DA OŠ RAZUMEL NA BASS ZVOČNIK POTEM UPORABI SPODAJ OUTPUT V KOLIKOR UPORABLJAŠ BEČ NIZKOTONCEV,NA PRIMER DA JE EN 18" DRUGI 15" IMAŠ DVE MOŽNOSTI ALI UPORABIŠ IZHOD L REZAN NA 120Hz ALI PA DRUGI IZHOD .

ODLIČNO JE TO KER IMAŠ STIKALO ZA FAZO,KAR POMENI ČE SE TI ZGODI DA NA ENEM MESTU BASS NE SLIŠIŠ POTEM SE PREMAKNEŠ ZA PAR CM PA FA SLIŠIŠ UPORABI TO STIKALO KJER SPREMENIŠ FAZO ,OZIROMA JO ZAMAKNEŠ .
_________________
BORTCHY

http://bortchy.wix.com/bortchy-
https://www.facebook.com/boris.odreitz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
darkob
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.10. 2009, 10:09
Prispevkov: 191
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: 01 Apr 2013 20:53    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Haj

Zadeva je sila enostavna in vedno kadar imaš dva suba in dva satelita ter SUB-a nista na sredini ampak pod sateliti, povezuj na naslednji način ker boš poleg stereo načina ohranil tudi kretnice za satelite:

IZ MEŠALKE:

L: na levi SUB v L in iz njegovega L na levi satelit, ki je nad njim.

R: na desni sub prav tako v L in iz njegovega L na desni satelit, ki je nad njim.

(Lahko sicer tudi v R not in potem iz R ven, ampak načeloma priklapljamo oba v L, ker večina SUBOV L signal upošteva tudi kot njegov lasten mono in če ni drugega signala na R, potem tudi na njegov R izhod lahko priklopiš še en satelit po strani, če slučajno tvoj satelit nima linka, kar pa verjetno ima)

To je vsa umetnost, na obeh subih imej vklopljene kretnice.

Lp. Darko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejci
zlati član družine


Pridružen/-a: 20.11. 2011, 11:52
Prispevkov: 168

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2013 08:47    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Aha. Vse ostale nastavitve na subu pa pustim enako ne glede na to ali imam enega ali pa dva prikljucena? (Mislim na stikala ki jih sub zadaj ima= 0º/180º, 125hz/85hz, itd itd.)

Torej vse v L na sub in iz L suba na satelite, na subu pa vse iste nastavitve kot da bi samo enega imel?

Hvala obema!
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darkob
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.10. 2009, 10:09
Prispevkov: 191
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: 02 Apr 2013 09:06    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Ja, vse ostale stvari pustiš tako, kot da bi imel samo en sub, če imaš za satelite 12" ali 15" potem imej kretnico na 85Hz.

Lp, Darko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> OZVOČENJA-MEŠALKE, KONČNE STOPNJE,ZVOČNIKI, Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.