GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM
RAZPRAVE O SINTIČIH,MEŠALNIH MIZAH ANALOGNIH KAKOR TUDI DIGITALNIH TER OSTALIH NAPRAV KOT SO PROSTORSKI EFEKTI,DINAMIČNI PROCESORJI BLAGOVNIH ZNAMK KOT SO: GEM,KORG,ROLAND YAMAHA BEHRINGER ITD..gaže črna lista najemnikov glasbe
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




Midi File

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> ROLAND
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
narff
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.03. 2013, 15:36
Prispevkov: 39
Kraj: Maribor

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2013 13:03    Naslov sporočila: Midi File Odgovori s citatom

Jaz dosti igram v duo pa trio. Najboljša glasba in najbolj točna se mi zdi, če nekatere steze na midiju utišam (npr. bas in ritem kitaro , pa kak klavir ali strings)..,in to zaigramo torej v živo ob midiju, boben, pa še morda kaj pa se vlalalai iz midi file. Preveč "bogat" midi z raznimi improvizacijami pa tudi ni dobro da je.
Če je kakšna skladba bolj "simpl na bobnu in ostalem" pa tudi igramo s stylesi. Meni je to naboljša varianta in tudi najbolj podobna originalni skladbi. Kaj menite drugi o takem načinu igranja?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
bortchy
Administrator foruma


Pridružen/-a: 11.07. 2008, 12:44
Prispevkov: 953

PrispevekObjavljeno: 08 Mar 2013 14:16    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

NO NI RAVNO ČISTO TAKO.pROFESIONALNO NAREJEN midi FILE JE NAREJEN POPOLNOMA TAKO KOT MORA BITI.
Raba bilo kakega playbacka , je v bistvu playback v pravem pomenu besede.Živo igranje je mogoče samo z Aranžerjem,tukaj je dinamika,in seveda dober glasbenik bo znal uporabiti tako PAD-e ,kot dinamične in split nastavitve,na tak način bo lahko odigral skladbo v živo.Tudi če uporabljaš le ritem sekcijo je že dinamika oklestena.
Vsekakor pa mopra biti če se že uporablja MIDI plajback urejeno,zmiksano tako da je zvok kristalno čist,da kak insterument ne izstopa in seveda tukaj pa brez producentskega znanja ne gre nikakor.
Žal sem poslušal v "živo "midi File plejbekaše kateri so zveneli resnično porazno o vakalu da ne govorim.
Zatrjevali so kako vrhunski zvok imajo in kako to poka da me je bilo kar sram kako imam slabo jaz to narejeno.Ampak ! ko sem pa slišal pa ...... raje ne komentiram.
Boljše je če že muskanter ne zna zaigrati tako da zazveni,uporabi MIDI playback in ga uredi kot mora biti.Če je playback narejen kot je treba,(Zagožnovi midiji niso narejeni tako saj so tako narejeni kot bi nekdo ki se komaj uči zaigral z ritmi-Aranžerjem in to brez dekadence,urejene kontrapunkte in ostalih delicij.)
Fajli strokovnjakov pa nimaš kaj ven brisati saj z tem uničiš celotno orkestracijo in jo osiromašiš.Ja za to pa je zopet potrebno poleg producentskih znanj in izkušenj pa znanj tonskega mojstra z vsemi poznavanji trikov še najpomembnejši faktor ,Izostreno uho.
_________________
BORTCHY

http://bortchy.wix.com/bortchy-
https://www.facebook.com/boris.odreitz
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo Pošlji E-sporočilo Obišči avtorjevo spletno stran
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> ROLAND Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.