GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM
RAZPRAVE O SINTIČIH,MEŠALNIH MIZAH ANALOGNIH KAKOR TUDI DIGITALNIH TER OSTALIH NAPRAV KOT SO PROSTORSKI EFEKTI,DINAMIČNI PROCESORJI BLAGOVNIH ZNAMK KOT SO: GEM,KORG,ROLAND YAMAHA BEHRINGER ITD..gaže črna lista najemnikov glasbe
 
 Pogosta vprašanjaPogosta vprašanja   IščiIšči   Seznam članovSeznam članov   Skupine uporabnikovSkupine uporabnikov   RSS Feed   Registriraj seRegistriraj se 
 Tvoj profilTvoj profil   Zasebna sporočilaZasebna sporočila   PrijavaPrijava 




JBL PRX 615M zvočniki

 
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> OZVOČENJA-MEŠALKE, KONČNE STOPNJE,ZVOČNIKI,
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo  
Avtor Sporočilo
darkob
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.10. 2009, 10:09
Prispevkov: 191
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: 24 Nov 2010 14:06    Naslov sporočila: JBL PRX 615M zvočniki Odgovori s citatom

Kaj pravite na tole:

http://www.jblpro.com/catalog/General/Product.aspx?PId=361&MId=3

Tile PRX 615M od JBL-a so kar zanimiva zadeva za ONEMANBAND, DUO, TRIO, izkoristek fenomenalen, prav tako razpon, MAX SPL 135dB, 2x500W za nizko in visokotonec. Cena na dobljeno niti ni tako huda, dobra 2 tisočaka (2100€) je treba dati za par (2kom.) novih.

Ima kdo kakšne izkušnje s PRX serijo? Mogoče prejšnjo s PRX 500 serijo, kajti tale PRX 600 serija je dokaj nova se prodaja komaj kakšne 3 mesece če sploh.

Lp. Darko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
mary
zlati član družine


Pridružen/-a: 14.07. 2008, 13:50
Prispevkov: 330

PrispevekObjavljeno: 30 Apr 2011 12:33    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

ja pogledala sem malo specifikacije pa je kar v redu pa še v avto lahko naložiš ni tako hudo pa zraven tega imajo vgrajen amplifer super je to pa morda cena tudi to pa si še nisem pogledala
_________________
marrylyne
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejci
zlati član družine


Pridružen/-a: 20.11. 2011, 11:52
Prispevkov: 168

PrispevekObjavljeno: 16 Maj 2012 21:15    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Kakšna je pa primerjava teh zvočnikov s HK audio zvočniki?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darkob
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.10. 2009, 10:09
Prispevkov: 191
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: 18 Maj 2012 11:11    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Tejči, kakšno primerjavo si mislil?

Kajti HK razen nove LINEAR 5 serije nima direktnega konkurenta tem zvočnikom, PRO serija je dejansko dosti slabša po vseh karakteristikah in ne spada v isti rang. Novo LINEAR 5 serijo žal nisem še uspel najti nikjer pri nas, da bi jo lahko slišal.

Te zanima mogoče kako zvenijo napram HK zvočnikom?

Lp. Darko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejci
zlati član družine


Pridružen/-a: 20.11. 2011, 11:52
Prispevkov: 168

PrispevekObjavljeno: 18 Maj 2012 12:09    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Da, dejansko me najbolj zanima sama zvokovna primerjava med temi JBL zvočniki in z zvočniki HK audio premium pro. Kateri so boljši? Kateri imajo boljši zven itd. Da vsak JBL zvočnik dejansko 1000W moči? Je to prava, realna moč, ali so to zgolj karekteristike in ma koncu ne da niti pol vse moči ven? Zvokovno so JBL bolj mehki, kot HK audio, ali bos trši zvočniki? Kaj bi vi izbrali? Hk ali JBL?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
darkob
zlati član družine


Pridružen/-a: 07.10. 2009, 10:09
Prispevkov: 191
Kraj: MURSKA SOBOTA

PrispevekObjavljeno: 18 Maj 2012 13:58    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Odgovor kateri so boljši glede zvočne slike je žal takšen, da jih boš sam moral slišati in presoditi kaj ti je bolj všeč. Pisal bom o razliki med modeli JBL PRX 615M in HK PREMIUM PRO 15A, oba aktivna zvočnika.

HK Pro serija je dejansko vstopna pro zadeva pri HK-ju, kajti LUCAS sistemi so bolj optimizirani kot PRO serija, to pomeni, da ne nudi nobenega posebnega procesinga razen zaščit ojačevalca in zvočnikov. Temu primeren je tudi zvok, ki je dober, v kombinaciji z wooferjem celo odličen, se je pa pri HK-ju pametno izogibati 15" satelitom in je boljše vzeti kombinacijo 12" satelit + 18" woofer, ker imajo 15" sateliti premalo izražen srednjetonski spekter, zaradi česa potem trpijo vokali. Taka stvar je pri JBL-u rešena malce bolje, tudi 15" dela na vokalu zadovoljivo. Za kaj večjega je tudi pri JBL-u potrebno dodati wooferje ampak za znotraj do 200 ljudi lahko tako z 15" HK-ji kot z 15" JBL PRX 615M razbijate brez problema.

JBL-i PRX 615M so dosti glasnejši od HK Pro 15a, to je dejstvo, imajo konkretno več basa, so pa malce manj svetli, HK ima bolj povdarjene visoke frekvence. JBL-i so tudi lažji za neke 4kg. Kar se tiče 1000W pri JBL-u, to ni dejanska moč zvočnika ampak ojačevalci v PRX 615M imajo moč 2*500W, 500W za bas in 500W za visokotonec. Bas verjetno zmore izkoristiti vseh 500W, medtem ko je visokotonec nekje med 150-200W, ostala moč je samo za "kao" rezervo, upravlja pa z ojačevalci dejansko procesor, tako da ni moč skuriti kar tako nobenega zvočnika.

Še enkrat pravim, sliko o tem kaj ti je bolj všeč si boš moral ustvariti sam, če pa nameravaš kupiti samo 1par satelitov, se pravi 2kom. zvočnikov in s tem igrati, so JBL-i trenutno boljša izbira, ker glede na HK PRO 15a, delajo lepše na vokalu, tam bi moral kupiti 12" in vsaj 1 WOOFER zraven, to pa je že druga zgodba. Cenovno so JBL-i kar nekaj dražji od HK PRO serije, so pa toliko močnejši in glasnejši. Če si že v tem cenovnem razredu poglej in preizkusi še tale zvočnik:
http://www.hartman.si/Izdelek_O000156_FBT_ZVOCNIK_HIMAXX_40A.aspx

Res, da je tole 12" izvedba, gre pa nižje od JBL PRX 15M in HK PRO 15A, po moči nekaj podobnega kot JBL in sicer ima FBT 500W na BAS-u in 150W na visokotoncu, kar je po mojem realna vrednost tudi za JBL-ov visokotonec in HIMAXX je najvišji rang plastičnih zvočnikov pri FBT-ju in kvalitetno precej visoko, tako po glasnosti kot po kvaliteti zvoka niti malo ne zaostaja za JBL PRX serijo. Pa še cenovno so postali ugodni, ker ga dobiš pri nas pod 800€ komad, medtem ko v Nemčiji pti Thomannu še vedno stane slabega tisočaka, se pravi 995,00€.

Lp. Darko
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
tejci
zlati član družine


Pridružen/-a: 20.11. 2011, 11:52
Prispevkov: 168

PrispevekObjavljeno: 29 Maj 2012 21:32    Naslov sporočila: Odgovori s citatom

Zelo zanimiva dejstva in podatke si namenil meni in preostalim uporabnikom! Zelo uporabno in koristno, vsekakor Wink JBL zvočnikov žal nisem imel še možnosti poslušat, upam pa da jih bom imel v kratkem. Mislim pa, da sta oba zvočnika tako hk kot jbl ena izmed najboljših izbir na trgu za vse one man bande, duete, tudi trio skupine. FBT zvočnikov nisem še poslušal, vendar tudi zanimivo. Moti me le plastično ohišje? Daleč nazaj, ko sem se z glasbo začel ukvarjati sem imel plastično ohišje in zvok je bil zelo sintetičen kot potem pri lesenih zvočnikih. Je tudi pri FBT tako? Torej pri plastičnem zvočniku še nisem zasledil tiste prave širine, mehkobe, prijetnega zvena za človeško uho... Kako je pri fbt?

Me pa še nekaj zanima glede JBL zvočnikov. Na njihovi strani sem zasledil prx625 in prx635. V čem je bistvena razlika? Kaj ti osebno bolj priporočaš izmed teh dveh zvočnikov? Jaz sploh ne vidim bistvene razlika. Jaz sem videl le razliko - cenovno je 200€ razlike pri nas. Kaj praviš?
Nazaj na vrh
Poglej uporabnikov profil Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:   
Objavi novo temo   Odgovori na to temo    GLASBENI INSTRUMENTI IN NAPRAVE FORUM Seznam forumov -> OZVOČENJA-MEŠALKE, KONČNE STOPNJE,ZVOČNIKI, Časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Stran 1 od 1

 
Pojdi na:  
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu
Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu
Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu
Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu
Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu


MojForum.si - brezplačno gostovanje forumov. Powered by phpBB 2.